M.S. Noordam
Door: mathijs
Blijf op de hoogte en volg Mathijs
29 Januari 2010 | Nederland, Zwolle
De machine kamer is zeer indrukwekkend en daar is ook genoeg uitdaging in te vinden de motoren die we hier beschikken zijn drie Sulzer 16 cilinder motoren van 15640 pk per stuk V vorm, twee 12 cilinder Sulzer motoren van 11424 pk per stuk V vorm en een gasturbine van 29920 pk, genoeg paarden beneden dus :) de sfeer is over het algemeen goed aan boord er zullen dus nog wel wat feestjes volgen. De warmte is nog wel wennen vooral in de vetput is het echt heet maar buiten is het lekker 30 graden. De hut deel ik samen met een andere cadet die alleen voor stuurman leert. Na mijn familarisatie met het schip kom ik waarschijnlijk in de 8-12 wacht dit houdt in: zorgen dat de boel blijft draaien.
Groetjes Mathijs
29 Januari 2010 - 05:56
Peter:
Hallo Mathijs leuk berichtje. Indrukwekkende MK. We horen nog wel van je.
Groetjes -
29 Januari 2010 - 07:17
Mascha:
Hoi Mathijs,
Ben je weer een beetje opgeknapt. Het weer helpt in ieder geval wel. Wat een temperatuurtje. Heel veel plezier aan boord.
Ik hoop dat er een lekker
carribean sfeertje hangt,
en dat met een paar lekkere
coctailtjes.
Groetjes van ons allemaal!
29 Januari 2010 - 07:22
Tess:
hoi Mathijs,
Heb je al leuke meisjes gezien.
En mooie dingen gezien
wanneer kom je terug
we missen je alle maal
doei XXX-jes Tess -
29 Januari 2010 - 09:17
Herman:
Hej Mathijs.
Jammer van dat eten. Als wij in maart aan boord komen zorg je er toch wel voor dat we geen vissekoppensoep krijgen.
Alhoewel, kan best lekker zijn. Goed om te horen dat je goed bent overgekomen.
Hopelijk horen we weer gauw wat van je.
gr Herman -
29 Januari 2010 - 09:53
Gerda:
wat fijn iets van je te horen/ lezen matthijs.Houd je goed, ben je ook nog aan land heweest op haiti?
is het erkelijk zon'n puinhoop?
Heel veel sterkte met food met chilisaus!
we blijven je volgen jong!
groetjes, van de Trentels!
29 Januari 2010 - 10:47
Mieke:
Ha mathijs!
Wat leuk om je eerste berichtje weer te zien. Gelukkig ben je goed aangekomen en lijkt het allemaal leuk en wat een temperaturen, heerlijk! Nou, geniet ervan!
Groetjes dion en mieke -
29 Januari 2010 - 14:16
Mam:
Hoi zeeman, alles oke zie ik,mooie diensttijden,kun je de wal nog eens op. Ben je al gewendt? Jammer van het eten, gelukkig heb je een pot pindakaas mee ha ha liefs -
29 Januari 2010 - 15:36
Raymond:
Heeey Mathijs!
Het verhaal over de motoren volg ik niet helemaal, maar dat stukje over dat het 30 graden is heb ik heel goed begrepen :S :P Mooi dat het allemaal goed gaat! Heel veel succes daar en ik spreek u ;)
Ps: ook de groeten van me ouders en van Mathijs ;) -
29 Januari 2010 - 18:45
Maartje:
Heey,,, fijn om te horen dat het goed met je gaat :D hier is ook alles prima,, alleen dat het weer hier minder is dan die lekkere 30 graden bij jou (H), geniet ervan!!
Leeuk om wat van je gehoord te hebben!!
xxxxx maartje -
30 Januari 2010 - 14:36
Rosalie:
Heeey Mathijs,
Leuk om een berichtje van je te lezen! Zal zeker wel een overgang zijn van de sneeuw naar de zon. Hier is het nog steeds koud:P. Veel plezier daar en geniet ervan!
xx -
01 Februari 2010 - 15:16
Wouter:
ha kerel, beste mororen in dat bootje van je ofnie dan :P, mooie werktijde en niet te veel zoepn he(A)
groetjes